Pazartesi, Mayıs 04, 2015

Kaju Peyniri

Keten tohumu krakerlerimi bir önceki tarifte vermiştim şimdiyse sıra onun ayrılmaz dostu hatta sevgilisi kaju peynirinden bahsetmek istedim. Yarım kavanoz çiğ kajuları bir gece önce suda bekletip ertesi gün süzüyoruz bir tane küçük limonun suyu ile güçlü bir blendırda krema haline gelene kadar çekiyoruz. Ekşiliğini arada tadına bakarak ayarlayabilirsiniz. Nutritional Yeast olarak bilinen beslenme mayasından yarım yemek kaşığı ekliyoruz. Bu her zaman gerekli değil fakat daha lezzetli ve besleyici oluyor. Özellikle b vitamini yönünden oldukça zengin. Maalesef henüz Türkiye'de satılmıyor. İsterseniz içine dereotu ve sarımsakta ekleyebilirsiniz. Ben bazen yarı yarıya kaju ve çiğ çekirdekle de yapıyorum hatta bu şekilde daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Eğer çekirdekte dahil etmek isterseniz aynı kaju gibi bir gece önceden suda bekletin. 

Hiç yorum yok: